„Geriausias būdas išlaikyti draugystę – dalytis mintimis apie savo darbus. Žmones labiausiai suartina veikla“.

J. V. Gėtė

Pripažindami, jog vienas veiksmingiausių būdų susipažinti su naujovėmis, plėsti asmenines, profesines ir dalykines kompetencijas yra dalijimasis pozityviąja ugdymo patirtimi, balandžio 19 d. mūsų gimnazijoje vyko metodinė konferencija „Patirties tiltas“ kartu su Jašiūnų pagrindine mokykla. Konferenciją organizavo Šalčininkų „Santarvės“ gimnazijos Metodinė taryba (pirmininkė Marina Ptašinskaja). Konferencijos tikslas – pasidalinti gerąja patirtimi ir užmegzti glaudesnį profesinį bendravimą ir bendradarbiavimą, siekiant geresnės ugdymo kokybės mokyklose. Pasidalijimas patirtimi vyko kontaktiniu būdu.

Konferencijos dalyvius pasveikino Šalčininkų „Santarvės“ gimnazijos direktorė Inga Marciševska ir Jašiūnų pagrindinės mokyklos direktorė Ina Kurnickienė. Jos akcentavo, kad dalijimasis gerąja patirtimi augina mokyklų draugystę ir pedagogų profesionalumą, priminė, kad  viena iš labiausiai pedagogų vertinamų kvalifikacijos tobulinimo formų yra gerosios patirties perėmimas ir dalijimasis tarp mokytojų ir švietimo įstaigų.

Pranešimus rengė, skaitė ir gerąja patirtimi dalijosi 9 abiejų mokyklų pedagogai.  Lietuvių kalbos vyr. mokytojos  Gražina Komiagienė ir Jelena Jasevičienė  su dideliu džiaugsmu dalijosi pasiektomis sėkmėmis, įgyvendinant  projektą „Tyrinėjimo menas“, pristatė mokinių ir mokytojų klubų vykusias veiklas. Rusų kalbos vyr. mokytoja Margarita Zacharova pristatė pravestas pamokas už mokyklos ribų. Matematikos vyr. mokytojos Teresa Gurskaja ir Elena Spiridenkova kalbėjo apie IKT įrankius, kurie padeda mokytis greičiau ir efektyviau. Apie klasės vadovo vaidmenį karjeros ugdymo klausimais dalinosi socialinė pedagogė Natalja Eglit. Pradinio ugdymo vyr. mokytoja Irina Saulienė atskleidė kolegoms projektinės veiklos metodo taikymo mokinių ugdymo procese pavyzdžius. Pradinio ugdymo mokytoja Oksana Kondrackaja apžvelgė integruotas pamokas ir  integruotas veiklas. Apie refleksijos naudą ir metodus bei refleksijos savaites kalbėjo muzikos mokytoja metodininkė Tatjana Vencus.

Renginio pabaigoje Šalčininkų „Santarvės“ gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymo  klausimais Česlava Levanovič apibendrino, kad išgirsta ir pamatyta informacija buvo įdomi ir naudinga, skatinanti išbandyti naujus dalykus, kad gerosios patirties perėmimas ir dalijimasis ne tik tarp mokytojų, bet ir tarp mokyklų įtakoja teigiamus pokyčius gerinant mokinių pasiekimus, o mokyklų vadovai padėkojo ir pasidžiaugė pozityviais pranešimais.

Smagu dieną praleisti bendraminčių būryje, pasidalinti sėkmėmis, patirtimi ir turėti galimybę permąstyti savo veiklą, ją tobulinti ir toliau su meile dirbti mokinių naudai.

Nuoširdžiai dėkoju Jašiūnų pagrindinės mokyklos Metodinei tarybai (pirmininkė Teresa Voitukovič), abiejų mokyklų mokytojams, kurie skaitė pranešimus ir dalijosi praktine metodine patirtimi, mokyklų direktoriams ir administracijos atstovams,  konferencijos dalyviams už geranorišką bendravimą ir bendradarbiavimą vardan vieno tikslo – ugdymo kokybės.

Marina Ptašinskaja, Šalčininkų „Santarvės“ gimnazijos Metodinės tarybos pirmininkė

Comments are closed.

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”
Projektas „Kokybės krepšelis”
Elektroninis dienynas
Patyčių dėžutė
Kalendorius
2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Pamokų ir pertraukų laikas

1. 8.00-8.45
2. 8.55-9.40
3. 9.50-10.35
4. 10.55-11.40
5. 12.00-12.45
6. 12.55-13.40
7. 13.50-14.35

Projektas „Sveikatiada”

error: Content is protected !!