„Niekas nežino tiek daug, kad negalėtų pasimokyti iš kitų, ir niekas nežino
 tiek mažai, kad negalėtų pamokyti kitus“.

Daniel Reyes

Mokinių žiemos atostogų metu vasario 18 d. gimnazijos metodinė taryba pakvietė mokytojus į metodinius užsiėmimus. Tai gerosios pedagoginės patirties sklaidos renginys, kurio devizas – „Mokytojas mokytojui“. Jame kūrybingai dirbantys pedagogai dalijasi ugdomojo darbo naujovėmis, idėjomis ir patirtimi su įvairių dalykų mokytojais. Mintis tokiu būdu tobulinti kvalifikaciją kilo prieš dvejus metus, kai metodinė taryba nusprendė, kad nepakanka dalintis patirtimi vien savo dalyko metodinėje grupėje, o verta pasidairyti ir po kitų dalykų mokytojų metodinę kūrybinę „virtuvę“.

„Mokytojas mokytojui“ yra puiki proga artimiau susipažinti su pedagogų gerais darbais, jų taikomais ugdymo metodais ir išgirsti apie metodines naujienas iš pirmų lūpų.

Metodinių užsiėmimų diena buvo turininga. Apie Užgavėnių kaukių gaminimo ypatybes įdomiai pasakojo anglų kalbos vyr. mokytoja Luiza Michailovskaja ir priešmokyklinio ugdymo pedagogė Natalja Voroneckienė. Savo pranešimą jie iliustravo gauta metodine medžiaga po seminaro „Tradicinės lietuvių šventės: etninės ir šiuolaikinės kultūros sąveika. Užgavėnės“. Kūrybingos mokytojos pamokė kolegas dirbti „papjė mašė“ technika. Į svečius buvo atvykusi iš Butrimonių Annos Krepštul gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Rasytė Matulevičienė, kuri dalyvavo nacionaliniame projekte „Mokytojai Lietuvai“ ir pristatė Suomijos švietimo sistemą. Originaliomis idėjomis, kaip pažinti kitus žmones, su kolegomis pasidalino  lietuvių kalbos vyr. mokytoja Gražina Komiagienė, grįžęs po mokymų tema „Bendrojo ugdymo mokytojų bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijų tobulinimas“. Apie aktyvių metodų taikymą pedagoginiame darbe kalbėjo soc. pedagogė Natalja Rasiukevičienė ir psichologė Ivona Miloš. Savo pranešimą jos iliustravo praktiniais pavyzdžiais bei į veiklą įtraukė visus metodinio renginio dalyvius. Mintimis apie internetinių išteklių panaudojimą pamokose pasidalino matematikos vyr. mokytoja Elena Spiridenkova. Mokytojai negailėjo gerų žodžių kūno kultūros mokytojai Gražinai Rasimavičienei ir muzikos mokytojai metodininkei Tatjanai Kibutei už pasidalijimą refleksijos metodais.

Metodinės tarybos vardu nuoširdžiai dėkoju  metodinių grupių pirmininkams, pranešėjams ir visiems aktyviems dalyviams.

       

                                                                                               Gimnazijos MT pirmininkė M. Ptašinskaja

Leave a Reply

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”
Projektas „Kokybės krepšelis”
Elektroninis dienynas
Patyčių dėžutė
Kalendorius
2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Pamokų ir pertraukų laikas

1. 8.00-8.45
2. 8.55-9.40
3. 9.50-10.35
4. 10.55-11.40
5. 12.00-12.45
6. 12.55-13.40
7. 13.50-14.35

Projektas „Sveikatiada”

error: Content is protected !!