Vasarai prasidėjus, birželio 09 d. – 15 d., Šalčininkų ,,Santarvės“ gimnazijoje buvo organizuota 5 dienų vaikų vasaros stovykla „Saulutė“, kurią finansavo Šalčininkų rajono savivaldybė. Stovyklos tikslas buvo organizuoti įdomią ir prasmingą p.u. grupės ir 1-4 kl. mokinių užimtumą vasaros atostogų metu.

Pirmąją dieną  pradinukai, susirinkę į vasaros stovyklos atidarymą, turėjo daug svarbių reikalų. Susiskirstę grupelėmis ir gavę užduotį išradingai gaminome „stovyklos emblemą“, sukūrėme stovyklos šūkį, parašėme stovyklautojų taisykles. Meninė kūryba ir saviraiška yra puikios galimybės geriau pažinti save, todėl vaikams buvo pravestas edukacinis meninis užsiėmimas „Vasaros spalvos“, po kurio buvo surengta vaikų darbelių paroda. Diena atnešė mokiniams daug teigiamų emocijų.

Birželio 10 d. stovyklautojai vyko į Vilniaus rajoną, kur aplankė Medininkų pilį, architektūros ir istorijos paminklą, pakilo ant Juozapinės kalno – viena aukščiausių kalvų Lietuvoje.

Trečia stovyklėlės diena buvo labai darbinga, pilna įspūdžių ir veiklų. Nuo pat ryto mokiniai po apšilimo pratimų turėjo edukacinį užsiėmimą su muzikos mokytoja. Dalyviai kartu dainavo, žaidė, šoko. Po to lankėsi Šalčininkų r. policijos komisariate. Susitikimo su Šalčininkų  PK bendruomenės pareigūne Olga Jasiukaite metu vyko ir teoriniai, ir praktiniai užsiėmimai tema „Saugi vasara“. Grįžę iš komisariato mokiniai turėjo kūrybinį užsiėmimą „Gamtos ir meno terapija“. Dirbdami grupelėse ir poromis gryname ore mokiniai įgijo ne tik lipdymo iš molio įgūdžius, bet ir estetinės pajautos, savarankiškumo, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, lavino erdvinį suvokimą ir mąstymą, vaizduotę ir kūrybinius gebėjimus.

Nuo pat ryto, birželio 14 d., vaikai su mokytojomis svečiavosi ekologiniame ūkyje Kužių kaime. Šeimininkė Anželika Kedar supažindino mokinius su juos supančiu pasauliu,  su savo ūkio ypatybėmis, pravedė edukacinę pamokėlę tema „Medžio marginimas“. Apsilankymas kaime suteikė mokiniams daug gerų įspūdžių, galimybę patobulinti gamtamokslinias kompetencijas.

Paskutinė vasaros stovyklos diena (birželio 15 d.) prasidėjo žaidimais, sportine veikla gimnazijos sporto salėje. Vaikai atliko sportines užduotis, estafetes. Taip pat tą dieną visuomenės sveikatos specialistė Nina Šilkienė  pravedė užsiėmimą tema „Augam stiprūs ir sveiki“. Veiklą su vaikais sveikatos specialistė pradėjo nuo asmens higienos temos. Mokiniai išbandė žaidimą „Ką mėgsta dantukai?“. Pasitelkiant metodines priemones vaikai turėjo sudėlioti maisto pasirinkimo piramidę. Šio žaidimo pagalba, vaikai pakartojo medžiagą apie sveikatai palankius ir žalingus maisto produktus. Daugiausia dėmesio sulaukė piešimas spalvotu smėliu. Piešimas spalvotu smėliu tai puiki terapinė priemonė vaikams. Tai ypatingai šauni pramoga, lavinanti ne tik fantaziją, bet ir smulkiąją motoriką ir be galo įdomi tiek berniukams, tiek mergaitėms! Visi vaikai buvo apdovanoti Šalčininkų r. visuomenės sveikatos biuro dovanėlėmis (vaikiškais dantų šepetukais, mokomosiomis knygelėmis vaikams „Plaukime rankas“).

Stovyklos vadovė įteikė vaikučiams diplomus ir prisiminimo dovanėles už šaunų dalyvavimą stovyklos veiklose. Vaikai puikiai praleido laiką, mėgaudamiesi kruopščiai jiems suplanuota veikla, pažino ir išmoko daug naujo. Stovyklos uždarymo proga valgyklos darbuotojos paruošė skanių vaišių.

Dalyvaujant įvairiose praktinėse veiklose, mokinių aktyvumas, noras atrasti ir išmokti naują, stovyklos veiklų aptarimas ir refleksija, kasdien stiprino vaikų pasitikėjimą savimi, norą bendrauti bei bendradarbiauti. Visos stovyklos veiklos įvykdytos sėkmingai, mokiniai turiningai ir prasmingai praleido laiką. Stovykloje dirbę pedagogai geranoriškai prisidėjo prie įdomios ir turiningos veiklos organizavimo.

        Vaikai sakė, jog labai greitai prabėgo dienos stovykloje. Atrodo dar tik susitikome, o jau laikas atsisveikinti… Norisi tikėti, kad ekskursijos, edukacinės pamokos, žaidimai, sportinės varžybos ir kiti įvairūs užsiėmimai bei atminimo dovanėlės dar ilgai neleis vaikams pamiršti gražių ir prasmingų stovyklos akimirkų.

Nuoširdžiai dėkojame Šalčininkų rajono savivaldybės administracijai už mūsų stovyklos „Saulutė“ finansavimą.

Stovyklos vadovė Marina Ptašinskaja

Comments are closed.

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”
Projektas „Kokybės krepšelis”
Elektroninis dienynas
Patyčių dėžutė
Kalendorius
2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Pamokų ir pertraukų laikas

1. 8.00-8.45
2. 8.55-9.40
3. 9.50-10.35
4. 10.55-11.40
5. 12.00-12.45
6. 12.55-13.40
7. 13.50-14.35

Projektas „Sveikatiada”

error: Content is protected !!