Birželio 6-12 dienomis Šalčininkų „Santarvės“ gimnazijoje buvo organizuota priešmokyklinio ugdymo grupės ir 1-4 klasių mokinių stovykla „Mažieji keliautojai“, kurią finansavo Šalčininkų rajono savivaldybė. Jos tikslas buvo sudaryti sąlygas mokiniams per vasaros atostogas turiningai pailsėti, skatinti jų lavinimosi ir saviraiškos poreikius.

Pirmąją dieną mokiniai linksmai rinkosi į stovyklos atidarymą. Linksmame šurmulyje vaikai susipažino ir kreidelėmis nupiešė bendrą stovyklos piešinį „Draugystės juosta“. Stovyklautojus sužavėjo užsiėmimas ,,Keliaujanti cirko laboratorija“. Užsiėmimo metu mokiniai susipažino su cirko menu bei išbandė save atskiruose cirko žanruose, dalyvavo interaktyviose cirko dirbtuvėse.

Antrąją dieną vaikai vyko į Vilnių. Ten dalyvavo edukaciniame užsiėmime ,,Jaunasis tyrinėtojas Bernardinų sode“. Jaunieji tyrinėtojai Bernardinų sode susipažino su vaisinių ir dekoratyvinių augalų įvairove bei parko istorija. Stovyklautojams labai patiko aktyvios užduotys – surask, surink, surišk ir suklijuok. Jos buvo ne tik linksmos, bet ir suteikė naujų žinių bei lavino vaikų kūrybingumą.

Trečiąją dieną mokiniai turėjo galimybę pabūti mokslininkais ir patys atlikti eksperimentus (STEAM ugdymas ,,Ieškau. Tyrinėju. Atrandu“ – eksperimentų diena). Eksperimentuodami vaikai pagamino ,,dantų pastą krokodilui“, „ledo burbulus“, išbandė interaktyvius smėlio ir šviesos stalus, kūrė savo paveikslus. Taip pat stovyklautojai dalyvavo šokių ir ,,Noriu augti sveikas“ užsiėmimuose, kurių metu šoko, sportavo bei sužinojo daug naujų dalykų.

Ketvirtąją dieną stovyklautojai vyko į edukacines – pažintines ekskursijas. Tabariškių k. tautodailininkės Anos  Krepštul muziejuje mokiniai susipažino su tautodailininkės gyvenimu ir jos darbų ekspozicija muziejuje. Jiems labai patiko patiems pabūti dailininkais ir kurti savo paveikslus. Apsilankę ,,Paulavos Respublikoje“ stovyklautojai buvo labai laimingi, kad ne tik daug naujo sužinojo apie šios vietos istoriją, bet ir smagiai praleido laiką su draugais.

Penktąją dieną mokiniai vyko į edukacinę – pažintinę išvyką į Dieveniškių istorinio regioninio parko centrą. Čia stovyklautojai dalyvavo gamtos užsiėmime ,,Drugelis“. Mokiniams buvo labai įdomu sužinoti apie retus, į raudonąją knygą įrašytus drugius ir patiems pasigaminti medinį magnetuką drugelį.

Stovyklos uždarymo metu vyko stovyklautojų apdovanojimai. Vaikai džiaugėsi puikiai praleidę laiką stovykloje, jie smagiai keliavo, sužinojo daug naujų dalykų bei atliko daug kūrybinių darbų.

Nuoširdžiai dėkojame Šalčininkų rajono savivaldybės administracijai už mūsų stovyklos ,,Mažieji keliautojai“ finansavimą.

Stovyklos vadovė Natalja Voroneckienė

Comments are closed.

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”
Projektas „Kokybės krepšelis”
Elektroninis dienynas
Patyčių dėžutė
Kalendorius
2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Pamokų ir pertraukų laikas

1. 8.00-8.45
2. 8.55-9.40
3. 9.50-10.35
4. 10.55-11.40
5. 12.00-12.45
6. 12.55-13.40
7. 13.50-14.35

Projektas „Sveikatiada”

error: Content is protected !!