Siekiant atkreipti dėmesį į pasaulio maisto trūkumo problemą, netinkamą ir nesubalansuotą mitybą bei skurdą, spalio 16 dieną minima Pasaulinė maisto diena. Šia proga mūsų gimnazijoje visą savaitę vyko įvairios veiklos, organizuotos technologijų pamokų metu,
kuriose aktyviai dalyvavo visų klasių mokiniai. Mokiniai kalbėjosi apie sveikos mitybos principus,
maisto atliekas ir maisto nuostolius, aptarinėjo, kaip maisto stoka veikia žmogaus organizmą bei diskutavo, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie tvaresnio vartojimo ir mažesnio maisto švaistymo. Mokiniai degustavo ir lygino augalinės bei gyvulinės kilmės pieną, ![]()
ragavo sausainius
su cukrumi ir be cukraus, aptarė jų skonio bei maistinės vertės skirtumus. Be to, mokiniai žaidė maisto produktų grupių žaidimo „Kvartetai“, kurį parengė technologijų mokytoja, remdamasi #FoodEducators programos pateiktomis rekomendacijomis. Visą savaitę gimnazijoje vyksta ir „Maisto banko“ organizuojama akcija „Pasirašyk geriems darbams“, kviečianti bendruomenės narius prisidėti prie pagalbos stokojantiems. Kadangi mūsų gimnazija yra #FoodEducators mokyklų tinklo narė, galime naudotis šios programos siūlomais metodiniais ištekliais ir edukacinėmis veiklomis, padedančiomis mokiniams gilinti žinias apie tvarią mitybą, atsakingą vartojimą ir maisto svarbą žmogaus gyvenime.










