Šių metų vasario mėnesį Šalčininkų „Santarvės“ vidurinėje mokykloje vyko renginiai,  skirti karjeros ugdymui.  Renginių tikslas buvo ugdyti mokinių karjeros kompetencijas, nes karjeros kelias prasideda nuo pradinių klasių.  Per šiuos renginius buvo siekta supažindinti su profesijų įvairove, padėti mokiniams sužinoti apie būsimą karjeros kelią, sąmoningiau rinktis studijas.

Organizuojant karjeros ugdymo veiklas, didesnis dėmesys buvo nukreiptas į šiuolaikinės karjeros sampratą –  kad karjera yra savarankiškas rengimasis veiklai ir savirealizacijai, atliekant įvairius socialinius vaidmenis.

Renginiai prasidėjo vasario 3 d. nuo projekto „Kam to reikia?“ organizuotos e-pamokos „Laužome stereotipus, kas iš tiesų yra IT?“ stebėjimo, kurios metu 10 klasės mokinius „Barclays“ Technologijų Centro Lietuvoje darbuotojai supažindino su IT specialistų profesijomis, pristatė karjeros sėkmės istorijas IT srityje.

1-5 klasių mokiniai dalyvavo piešinių parodoje „Profesijų pasaulis vaikų akimis“. Kiekvienas mokinys stengėsi kuo gražiau ir tiksliau pavaizduoti savo būsimą profesiją. Piešiniuose atsispindėjo vaikų originalumas ir individualumas. Mokiniai svajojo tapti medikais, kosmonautais, gaisrininkais, policininkais, mokytojais, artistais ir pan. Šių klasių mokiniams pravestos atviros pamokos-žaidimai „Pirmieji žingsniai, renkantis profesiją“, kurių metu mokiniai stebėjo pristatymą ir animacinį filmą, diskutavo, atsakinėjo į viktorinos klausimus, spėjo mįsles, žaidimo forma atliko užduotis apie profesijų įvairovę.     

Mokyklos fojė vyresnių klasių moksleiviai  galėjo susipažinti su  paruoštais informaciniais stendais apie Lietuvos aukštąsias mokyklas ir mokymosi galimybes,  stendu „Profesija pagal horoskopo ženklą“. O 9 klasės mokiniai pristatė mini-projekto „Profesijų planeta“ plakatus su profesijų aprašymais.

Vasario 21 d. ugdymo karjeros konsultantas Valdemar Chorostin pravedė 11-12 klasės mokiniams pamoką „Kaip padidinti pasitikėjimą savimi“, tai buvo aktuali ir naudinga tema.

Vasario 21 d. 10-12 klasės mokiniai lankėsi VPK Šalčininkų rajono policijos komisariate.  Šio vizito tikslas – susipažinti su policijos pareigūno profesija. Viešosios policijos skyriaus prevencinio poskyrio specialistas, Jurijus Vaščišinas, supažindino moksleivius su policijos darbu, policijos struktūra, paaiškino kur galima įsigyti policininko profesiją, atsakė į dominančius klausimus, taip pat aprodė policijos komisariato teritoriją ir poskyrio patalpas.

Vasario 27 d. DNB banko atstovai pravedė įdomią verslumo pamoką 10 ir 12 klasių mokiniams, kurios metu tikri profesionalai pasidalino finansine patirtimi ir pristatė banko veiklą.

Kadangi daug mokinių domėjosi šunų dresūra ir kinologo profesija, todėl vasario 28 d. į mokyklą buvo pakviesti  VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai. Užkardos vado pavaduotojas, Albertas Chvatas, papasakojo apie pasieniečio darbo specifiką, suteikė informacijos, kaip tapti pasienio pareigūnu, kokie keliami reikalavimai stojant į pasienio mokyklą. O užkardos kinologai papasakojo apie kinologo darbą bei pademonstravo užsiėmimus su šunimis mokyklos kieme. Vaikai su didžiausiu malonumu stebėjo šunų pasirodymus ir uždavinėjo kinologams  klausimus. Po to mokiniai buvo pakviesti apžiūrėti karinę ginkluotę mokyklos fojė.

Visą karjeros ugdymo mėnesį Šalčininkų „Santarvės“ vidurinės mokyklos mokinius skatinome geriau pažinti save, išbandyti save įvairiose veiklose, nebijoti svajoti, klysti, kelti sau tikslus ir juos įgyvendinti. Mėnuo išties buvo turiningas, įdomus, naudingas ir pilnas naujų įspūdžių.

Dėko­jame visiems, kurie tal­kino, padėjo, palaikė ir buvo akty­vūs daly­viai karje­ros ugdymo metu. Tikime, kad organizuoti renginiai padės mokiniams siekti asmeninių tikslų, o įgytas žinias galės panaudoti planuodami savo ateitį.

Ugdymo karjeros koordinatorė Inga Marciševska ir

Socialinė pedagogė Irena Zmitrovič

Comments are closed.

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”
Projektas „Kokybės krepšelis”
Elektroninis dienynas
Patyčių dėžutė
Kalendorius
2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Pamokų ir pertraukų laikas

1. 8.00-8.45
2. 8.55-9.40
3. 9.50-10.35
4. 10.55-11.40
5. 12.00-12.45
6. 12.55-13.40
7. 13.50-14.35

Projektas „Sveikatiada”

error: Content is protected !!